İdrar Söktürücü Bitkiler Nelerdir?

İdrar söktürücü bitkiler, Vücutta biriken sıvının dışarı atılmasına yardımcı olan besinler, diüretik ya da doğal idrar söktürücü olarak adlandırılır. İdrar söktürücü olarak uygulanan diyet kalp hastalıkları, böbrek, karaciğer bozuklukları, ödem sorunları ve yüksek tansiyon hastalıklarında etkili olur. Vücutta yaşanan su tutulması, vücudun susuz kalması kadar zararlı bir durumdur. Vücutta yaşanan su tutulması, kalp, karaciğer, hipertansiyon, böbrek gibi rahatsızlıklardan dolayı oluşur. Aynı zamanda B vitamini yönünden zayıf beslenmek, amino asitler ve protein eksikliği dolayısı ile gerçekleşen diyabet hastalığı, çok fazla tuz tüketimi nedeni ile de meydana gelebilir. Diüretikler, vücutta var olan fazla sıvının idrar yolu ile dışarı atılmasına yardımcı olur.

Vücutta fazla sıvı nedeni ile oluşan sorun ödem olarak adlandırılır. Bu yazımıza sizlere idrar söktürücü özelliği olan ve vücuttaki fazla sıvının dışarı atılmasına yardımcı olan doğal bitkilerden bahsedeceğiz.

İdrar Söktürücü Bitkiler Nelerdir?

Kuşkonmaz: Kuşkonmaz böbrek işlevlerine yardımcı olarak vücuttan atıkların başarılı bir şekilde atılmasını sağlayan asparagin olarak adlandırılan kimyasal bir madde içerir.

Domates: Vücutta bulunan fazla sıvının dışarı atılmasını sağladığı gibi, metabolizmayı da hızlandırır.

Brüksel Lahanası: Pankreas ve böbrekleri uyararak hücrelerin temizlenmesini sağlayıcı bir etkisi vardır.

Kızılcık Suyu: İdrarın PH dengesini koruyucu bir özelliği vardır. İdrarın sulanmasını sağlayarak daha fazla idrara çıkmaya yardımcı olur.

Sarımsak: Sarımsağın vücut üzerindeki olumlu etkileri herkes tarafından bilinmektedir. Temizleyici bir fonksiyonu olan hardal yağları içerir. Bu yağların yakılmasına ve dışarı atılmasına yardımcı olur.

Yeşil Çay: Uzun yıllardır idrar söktürücü olarak özellikle Çin olmak üzere birçok ülkede kullanılmaktadır.

Rezene: Gaz giderici özelliğinin yanı sıra idrar söktürücü bir etkisi vardır.

Maydanoz: Böbrekleri toksinlerden arındırıcı bir bitkidir.

Marul: Metabolizmayı hızlandırarak toksinlerin dışarı atılmasında etkilidir.

Kavun: Oldukça fazla su içerdiği için idrara çıkma sıklığını arttırır.

Pancar: Gün içinde 1 su bardağı pancar suyu içmek idrar sökme üzerinde etkili olur. Vücutta bulunan suyun ve fazla tuzun dışarı atılmasına yardımcı olur.

Kereviz: Tohum ya da bitki olarak kullanıldığında idrar üretimini arttırır.

Ardıç Karpuzu: Vücutta biriken aşırı sıvının dışarı atılmasında etkili bir bitkidir.