idrar söktürücü bitkiler

İdrar söktürücü yiyecekler nelerdir?

İdrar söktürücü olarak kullanılan ürünler idrara çıkma sayısını arttırmaya yardımcı olur. İlaç olarak kullanılan idrar söktürücüler diüretik olarak adlandırılır. Diüretik ilaçlarının farklı kategorileri vardır. İdrar söktürücü olarak ilaçların haricinde farklı şifalı bitkilerden de yararlanılabilir. Çay olarak hazırlanan bitkiler evde doğal idrar söktürücü olarak kullanılabilir.

İdrar söktürücü olarak kullanılan bitkiler vücudun tuttuğu fazla suyun dışarı atılmasına yardımcı olur. İdrar sorunu ilaç kullanılacak kadar ciddi değilse hafif sorunlarda doğal bitkilerden yardım alınabilir.

İdrar Söktürücü Olarak Kullanılan Bitkiler Nelerdir?

İdrar söktürmek için kullanılacak bitkilerin seçimi kişinin sağlık sorunları göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Her bitki her bünye için uygun olmayabilir. Mide problemi olanlar ve düzenli ilaç kullananlar idrar söktürücü bitki kullanmak için mutlaka bir doktora danışmalıdır.

İdrar Söktürücü Bitkiler Nelerdir?

İdrar söktürücü bitkiler, Vücutta biriken sıvının dışarı atılmasına yardımcı olan besinler, diüretik ya da doğal idrar söktürücü olarak adlandırılır. İdrar söktürücü olarak uygulanan diyet kalp hastalıkları, böbrek, karaciğer bozuklukları, ödem sorunları ve yüksek tansiyon hastalıklarında etkili olur. Vücutta yaşanan su tutulması, vücudun susuz kalması kadar zararlı bir durumdur. Vücutta yaşanan su tutulması, kalp, karaciğer, hipertansiyon, böbrek gibi rahatsızlıklardan dolayı oluşur. Aynı zamanda B vitamini yönünden zayıf beslenmek, amino asitler ve protein eksikliği dolayısı ile gerçekleşen diyabet hastalığı, çok fazla tuz tüketimi nedeni ile de meydana gelebilir. Diüretikler, vücutta var olan fazla sıvının idrar yolu ile dışarı atılmasına yardımcı olur.

Vücutta fazla sıvı nedeni ile oluşan sorun ödem olarak adlandırılır. Bu yazımıza sizlere idrar söktürücü özelliği olan ve vücuttaki fazla sıvının dışarı atılmasına yardımcı olan doğal bitkilerden bahsedeceğiz.

İdrar Söktürücü Bitkiler Nelerdir?