İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?

İdrar yolu enfeksiyonu, daha çok bayanlarda görülmesine rağmen erkeklerinde sorunu olmayı başarmış bir hastalıktır. Özellikle hastalığın peşinden getirdiği ızdırap da çabası. İdrar yolları, kanal, mesane ve böbreklerden meydana gelir. Burada mesaneye düşen en önemli görev idrarı depolamak olacaktır. Böbreklere düşen görev ise vücutta bulunan kötü atıkları idrar ile birlikte dışarıya atılmasını sağlamaktır. Vücutta istenilmeyen ve atılan maddelerin idrarı oluşturulması halinde tıpkı bir bakteri deposu meydana geliyor. Tabi idrar da bakterilerin olması, ufak bir etkenden ötürü enfeksiyon durumuna yol açabiliyor. Enfeksiyon oluşması halinde, sancılı bir süreç başlıyor ve kişilerin yaşam kalitesi düşüyor.

İdrar yolu enfeksiyonun önlenmesi için bu hastalığa iyi gelen pek çok şifalı bitki var. İdrar yollarından sıkıntı çeken veya çekmeyen herkesin uygulanmasında faydalı sonuçlar veriyor.

Uzmanlar, idrar yolu enfeksiyonu ile karşılaşmamak için idrarın geldiği anda tutulmaması, bölgenin temiz bırakılması, sürekli olmasa da banyo yapılması, günlük olarak içilen suyun miktarının biraz arttırılması (8 bardak), cinsel aktivitelerde bulunmadan veya bulunduktan sonra bir bardak su içilmesi, cinsel birleşme sonrasında bölgenin yıkanması ve tuvalet ihtiyacının karşılanması hakkında sürekli uyarıyor.

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?

Her gün mutlaka avuç içi kadar kuru üzüm ve fıstık yenmesi idrar yolları için oldukça faydalı sonuçlar veriyor.

Bir su bardağı kaynamış kaliteli bir duyun içerisine, bir yemek kaşığı kadar kevgiri dövün, yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirin ve haftada 2-3 kere tüketin.

Bir su bardağı kaynatılmış ve ılıtılmış kaliteli bir suyun içerisine 11 gram kadar funda tohumu ekleyin ve 11 dakika dinlendirip günde en az 2 bardak tüketin. Yalnız tüketirken mutlaka her gün ve her öğün taze olarak hazırlanmasına önem verin. Daha önceden hazırlamış olduğunuz kürü içmeyin.

100 gram kadar maydanoz tohumu ve bir su bardağı kaliteli su, ikisini güzelce kaynatın ve altını kapattıktan sonra 10-12 dakika kadar dinlendirmeye bırakın. Dinlenmiş olan içeceğinizi her gün 3 bardak kadar tüketin ve her seferinde taze hazırlayın.

1 su bardağı kaynar suyun içerisine 5-6 gram kadar kurutulmuş ebegümeci koyun ve demlendirin. 10 dakika beklettikten sonra tüketin. Eğer tadından hoşnut olmadıysanız, içerisine ince dilim yapılmış maydanoz yaprakları da ekleyebilirsiniz. Her gün 3-4 bardak tüketmenizde hiç bir sakınca yoktur. Fakat her seferin de taze olarak hazırlanmış olması şifalı yönünü arttırıyor.