kanser tedavisi

Kanser hastalarına umut olacak kökhücre projesi

Türkiye, gelişmiş ülkelerde uygulanan kök hücre çalışmalarını tamamladı. TÜRKKÖK projesini bu ay sonunda başlatılıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Düzce, Adana, Eskişehir, Gaziantep, Samsun, Kayseri ve Erzurum olmak üzere 12 ilde Kızılay ile birlikte bağış merkezleri kuran Bakanlık, ilk etapta Türk Kızılayı'nın gönüllü kan bağışçıları olan 350 bin kişiden yararlanmayı planlıyor. 16-20 milyon TL'yi bulan sistemle verici bankası oluştururken ASELSAN sistemin yazılımlarını yaptı.

YILDA 3 BİN 500 NAKİL YAPILABİLECEK

Proje kapsamında Türk Kızılayı kanı alacak, 250 TL'lik bir testle doku tipini belirleyecek. Bu veriler bilgi bankasında depolanacak.

Kanserde Kemoterapi Tedavisi Son Buluyor!

Kemoterapi tedavisinin zorlu süreci artık tarih oluyor! İngiliz bilim adamlarına göre kanser hastalığından hangi genlerin sorumlu olduğunu belirlemek adına yapılan ilk proje bu ilk proje ile kemoterapi tedavisinden çok daha etkili çözüm sunan yeni kanser tedavileri bulunacak.

England araştırmacıları tarafından yürütülecek olan bu proje aslında 4 yıldır yürütülüyor. 75.000 kanser hastası gönüllünün şimdiden genetik materyallerini paylaşmak için başvuru yaptığı belirtildi. Araştırma sırasında bilim adamları gönüllü kişilerin kanser taşıyan hasta ve kansersiz sağlıklı hücrelerinden topladıkları genleri karşılaştırarak, farklılıkları saptamaya çalışıyor bunun yanında genomlarda karşılaştırılmak için diziliyor.

Östrojen tedavisi ve yumurtalık kanseri

Östrojen tedavisi yumurtalık kanseri riskini artırabiliyor.

Uzmanlar, hormon tedavisi olmak isteyen kadınların doktorlarıyla konuşarak, tedavinin yararlı olup olmayacağına birlikte karar vermeleri gerektiğine işaret ediyor.

Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü uzmanları, yaptıkları geniş kapsamlı bir araştırmada, östrojen tedavisinin yumurtalık kanseri riskini artırabildiğini saptadı.